Nyílnak a terek…a falbontó hadművelet ( 1. rész )

Helló Világ! Belecsaptunk a bontásba, aminek én személy szerint nagyon örülök. Végre valami látványos változás! Nem mintha nagyon hasznos tudnék lenni a 40 valahány kilómmal, de azért téglapucolásban és parketta kihordásban már egész jó vagyok 🙂 Volt is izomlázam utána… Na de, haladjunk szépen sorjában.

Ahogy a terveken is mutattam pár falnak mennie kell, hogy szép nagy tereink, illetve szobáink legyenek. A nappali és a konyha közötti válaszfallal kezdtünk. A por mennyiségét nem részletezném, pár képen úgyis látszik majd. És láss csodát, így már látom a gyönyörű nagy diófánkat a konyhából is. Illetve később is látni fogom, ha majd bent lesz a tolóajtó a nappaliban, ez pipa.  A fal alja linóleummal volt bevonva, alatta Metlaki kő volt. Kezdenek különböző kupacaink kialakulni: tégla rakás, linóleum tenger, törmelékes hegy, valamint Metlaki halom, eddig legalábbis. Tegnap ehhez még hozzá jött egy parketta rakás, szigorúan a melléképületben a falhoz állítva, katonás rendben. Mennyisége alapján akár jövő télig is kitartana. Ha minden másnap csak pár órát van ott az ember, egész szép haladást lehet elérni. Meg persze a hétvégéken aztán pláne, amikor a szülők is besegítenek 😉 És a kiskutyánk – S – pedig a legnagyobb szurkolónk, természetesen mindig felügyel. (kép lejjebb) Szóval túl vagyunk ezen a miniprojekten is, de mivel ebben a házban minden alatt a “van másiiiiiikkkk” elv érvényesül, így érnek bennünket bőven meglepetések. Például, hogy a szobák duplán parkettásak, egy régebbi és egy még régebbi rétegben. Vagy, hogy a konyha ugyan linóleumos, de alatta szintén linóleum található, azalatt pedig természetesen a Metlaki kő, az a fekete-fehér pöttyös fajta. Szóval csak az első rétegig jutottunk, folytatása következik.

Közben törjük a fejünket az árajánlatokon az ablakosoktól és egyéb szakemberektől. Onnantól fognak lelassulni az események szerintem, ha majd egyik mester vár a másikra. De ez még jócskán odébb van, ahogy az új falak építése is. Sok-sok leszerelés és bontás vár addig még ránk, illetve a férfiakra 😉 Íme a napi galéria:

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük