Buxuskörülmények

Helló Világ! Tudom, nem jellemző rám, hogy egy hétig ne jelentkezzem, de lelassultak az események a portánkon. Nem, nem a mi lelkesedésünk hagyott alább, hanem mostanában egymást érték a családi ünnepek, névnapok, szülinapok, disznóvágás és társaik, így minden másnap csak egy-két óránk maradt sötétedésig.

A falbontással szándékosan várunk még mindig, ugyanis az egy nagyobb volumenű feladat, arra nem elég a hétköznapi pár óránk. Így kertet szépítgettünk. Pár hete már annak is örültem, hogy megszűnt a dzsungel, most meg már annak örülök, hogy fogynak a földben hagyott tuskók. Hat után már nem is számoltam… 

WP_20160228_004

A címet megmagyarázva, az itt-ott hagyott – egyébként szép – bukszusaink, most katonás rendben sorakoznak a hátsó kerítés mellett, eltakarva a kíváncsi szemek elől minket. Ezzel remélem kicsit tompítottuk a mogyoróbokrok jelenlétét is, ugyanis a férjem allergiás rá….és ugye azok a szomszéd bokrai.

A káosz egyre szűnik az udvaron, minden kap új helyet, már ha az örökzöld, vagy nem túl öreg bokor illetve kis fa. Elültettük a sárgabarack fát is a majdani kertbe, illetve megpróbálkoztunk egy terebélyes mogyoróbokor likvidálással is, eddig 1:0 az ő javára. Egy betonoszlop is van a terasz mellett, (az oka ismeretlen) de olyan mélyen, hogy az Apósom kis traktorja sem birkózott meg vele, csak kicsit ferdébb lett. Jobban körbe kell majd ásni, ha meg akarunk tőle szabadulni.De van egy hatalmas hírem is, Újratervezés 7.0. terv következik hamarosan, egy nagyon kedves építész hölgy által (innen is köszönjük Neki) új megvilágításba helyeztük a helyiségeket, így sokkal de sokkal jobb lesz a végleges terv.

Azért bent is fogynak a dolgok és kacatok, a konyha részből leszereltük a páraelszívót, kivittük a villanytűzhelyt, a bojler is elköltözött a garázsba, tehát a maradék kibontásra váró falon nem maradt több akadály. 

Szóval a buxus-luxuskörülmények alakulnak, kert rendeződik, falak tűnnek el hamarosan, utána pedig jöhetnek a mesterek 😉 Ez az összegzésem a ház időszámításának 29. napján. Haladás van 🙂

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük