Pinterest, PiciKe!

Helló Világ! Ez a poszt az álmodozásról fog szólni, mivel jelentős haladásról nem tudok beszámolni a házzal kapcsolatban. Pontosabban fogalmazva hatalmas köszönet a fiúknak a múltheti munkájukért! Mi továbbra is szedjük fel a metlakit és a betont, ahogy időnk engedi. 

Mivel a Pinterest amúgy is jó barátom, összeválogattam az ízlésemnek megfelelő színeket, szobákat és elkezdtem ötletelgetni. ( Képek a lap alján. ) 

Letisztult vonalakat szeretnék, semmi kerek dolgot. Szeretem a fehér, a szürke és a bézs színt, a szögletes vonalvezetést. A Kislakás színei nagy mértékben nem fognak visszaköszönni, nagyot változott az ízlésem a sötétlila nappali és a sötétszürke fürdőszoba óta. A bézs háló továbbra is a szívem csücske, azt tavaly festettük és tapétáztuk, ezt az egy elemet és falszínt szeretném importálni a házba is.

Ajtókról és ablakokról még nem írok, a kívül-belül fehér műanyag, 2 vagy 3 kamrás üveggel tuti befutó nálunk eddig. Mivel tizenvalahány nyilaszáróról beszélünk, ez egy jó nagy szeletét teszi majd ki a költségvetésünknek. Árajánlatok sok helyről bekérve…

Szóval kell egy szép bejárati ajtó. Olyan hatásos,széles figyelemfelkeltő, modern és üveges. Na, itt még a fehértől is eltérhetnénk. Mivel lesz pár fektetett ablak és kettő francia ablak is, így a vízszintes és a függőleges vonalaknak célszerű lenne megjelenniük az bejárati résznél is.

Aztán kell egy nagy gardrób az előszobába. Plafonig érő legyen, és nyeljen el minden kabátot és egyéb használati tárgyat. Ha még nem írtam volna, hatalmas IKEA fan vagyok, de beláttam, hogy ez ott elég drága lenne, és nincs is ilyen hatalmasan magas méretben. Tehát az én/mi álmainkat valószínűleg csak egy asztalos tudja megvalósítani. De azért a kevéske bútorunk közül itt is kap majd pár helyet. Mint az Ikea Bissa cipőszekrényeim -jelenleg 2 db 2-es és 1 db 3-as – innen üzenem a Férjemnek, hogy az is csak párosan szép 😉  Aztán belépünk az étkezőbe, ahová reményeim szerint egy nagy sötét/fekete meghosszabbítható asztal kerül, így meg lesz a kontraszt a többi fehér és szürke felülettel. A fektetett tükör is nagyon jó ötlet, de most nem dekorálunk, csak a bútorok felsorolására hagyatkozom.

A nappalit a mostani hatalmas több, mint 3 méteres szürke zsákszövet kanapé fogja uralni, szemben vele a tv fal és a kandalló. Előbbi alap darab, e köré építkezünk. Fehér dohányzóasztalunk van hozzá, amelyhez még szeretnék színben passzoló két fotelt találni. A tv falnál is a “nem rakjuk ki a nippeket” elvet követjük, minimalista beütéssel, zárt szekrényekkel alul-felül, hangulatvilágítással. Épített kandalló lesz, a burkolata még kérdéses, de itt is a szögletességre törekszünk. Kell majd egy dolgozóasztal is a Férjemnek, éppen egy laptopnak elegendő, keskeny kivitelben. 

Aztán marad még falfelületünk egy tálalószekrénynek is, egy Ikeás 4×4-es Kallax térelválasztónak is, ide a könyveim és a feliratos tábláim, dekorációs mütyürjeim kerülnek.

Fürdőszoba és külön mellékhelység következik. Itt a bézs színt ( esetleg barnával ) szeretném választani. Mivel magasan lesz a fektetett ablakunk, így fektetett csempékben és szögletes mosdóban ( ha elfér, akkor dupla mosdókban ) gondolkodunk. Kád és épített zuhanyzó kap itt még helyet, törölközőszárítós radiátorral és magas szekrénnyel. A királyi trónban is lesz magasan ablak, mosdó és radiátor is.

3 szobánk két kis lakója még nem érkezett meg, így a fő hálónkon gondolkodom. Adott egy dió dekor/ wenge színű ágy, egy három ajtós hozzá illő gardrób szekrény. Ehhez a fehér vagy a nagyon enyhe tojáshéj színt tudnám társítani, fehér éjjeli szekrényekkel és sötétbarna vastag sötétítőfüggönyökkel. Esetleg dekor tapétával az ágy mögött ( a Kislakásban a bengáli ösvény nevű Dulux szín volt, bézs  hőszigetelős mosható tapétával ). Van két fehér 2×2-es Kallax komódunk, ha arra fehér ajtókat szerelünk, tökéletes lesz a kis tv-nek a hálóban.

Hátsó fronton már csak a mosókonyha/kazán/spájz/tárolószoba/kutyá(i)nk éjjeli helye nevű tér maradt hátra. Itt ami biztos, hogy helyet kap, az a kazán és a bojler. Szeretnék még Salgó polcokat és vízvételi lehetőséget is. Mosdót, zuhanyzót a kutyá(i)nk fürdetésére. Esetleg. ( Látom magam előtt a Férjem lesápadt arcát 😉 …) A mosógép is ide kerül( hetne ), ha nem lesz helye a fürdőszobában. Az állandó meleg miatt nem fogok sem befőtteket, sem egyéb romlandó dolgokat itt tárolni, arra remélhetőleg lesz helyem a konyhában. Sparcobeagle helye is itt lesz, új műanyag ajtót kap, benne kutyaajtóval 😉

És eljutottunk a ház szerintem legfontosabb pontjához, a konyhához. A Kislakásban egy már ott lévő zöld konyhabútorral éltem négy évig, aztán tavaly öntapadós fóliával átküzdöttük egy szép világos, dió színű erezetes barnára. Mostani fejemmel fehéret szeretnék, hol magasfényűt, hol sima fehéret, lehetőleg fogantyúk nélkül.

15-18 négyzetméteres terem lesz a hozzáépítés után, így nagyban gondolkodom. Ikea megint kilőve, remek asztalosunk van/lesz 😉 Mostanában nagyon divatosak ezek a konyhafalak: amikor plafonig érő szekrények vannak az egyik falon, és pult csak a másik oldalon és esetleg a konyhaszigeten. Ebbe a koncepcióba teljesen beleszerettem. Szóval a bejárattal szemközti falon ( bal oldalon ) a konyhafal lesz, (az Ikea teljes mása, kihúzható és egymásba csúsztatható fiókokkal, magas állószekrényekkel….) jobbra a 2 méteres teraszajtó, a közepén nagy konyhaszigettel, ahova a főzőlapot és a páraelszívót képzeltem. Mögötte szintén pult a mosogatónak, mosogatógépnek és a 40 centis és 2-2,5 méteres fektetett ablaknak – és már tudjátok -, kilátással a diófára 😀

Mindenki merjen nagyot álmodni és haladjon a megvalósítása felé! Aztán, hogy ebből a Mi édes álmunkból mennyi fog megvalósulni, azt a későbbiek folyamán olvashatjátok 😉 Tudjuk a határainkat, a keretünket, én mégis örök optimista maradok. És meg fogjuk csinálni, mert nincs más opció 😉 Jó nézelődést mindenkinek!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük